Zorg dat jij klaar bent voor jouw Africa Classic!

Voor Africa Classic is het juiste materiaal, een goede conditie en enige mountainbike-techniek vereist. Na inschrijving voor deze Schiphol Edition krijg je toegang tot al onze tips, tools en downloads, die jou helpen om straks goed voorbereid aan de start te staan. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten!

Africa Classic fietsmateriaal Africa Classic conditie Africa Classic techniek Africa Classic avontuur

Materiaal

Africa Classic fiets je op je eigen mountainbike. Goed materiaal is van groot belang, zoals te zien is in dit filmpje van de allereerste editie van dit evenement. We hebben onze les geleerd, neem vooral extra maatregelen wat betreft je banden! Meer informatie over het juiste materiaal is te lezen in de Materiaalcoach en de Paklijst. Deze worden ter beschikking gesteld aan ingeschreven deelnemers.

Training

Africa Classic deelnemers mountainbiken

Trainingsadvies
Africa Classic is een sportieve uitdaging, maar met de juiste training kan iedereen hem fietsen. Speciaal voor Africa Classic is een Trainingscoach opgesteld. Hierin kun je bekijken wat jouw niveau is en welke trainingsvorm daarbij past. Dit is voor iedereen anders, maar een gedegen voorbereiding is noodzakelijk! De Trainingscoach wordt ter beschikking gesteld aan alle ingeschreven deelnemers en er worden enkele MTB-clinics voor de deelnemers georganiseerd.

Medische eisen
Een sportmedische keuring is verplicht. Deze heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start.
Omdat het een pittige fietsweek wordt, zijn er nog 5 voorwaarden om deze tot een veilige onderneming te maken:
1. Je BMI is minder dan 30; dit is van belang om hitte-gerelateerde ziekten te voorkomen.
2. Je hebt een goede conditie; dit betekent dat je VO2 max hoger is dan 27 (vrouwen) c.q. 36 (mannen).
3. Je kan minimaal een uur fietsen met een hartslag van 70% van de maximumhartslag.
4. Je zorgt dat je vaccinaties en malaria medicatie op orde zijn.
5. Doe de testuwrisico.nl test en bezoek de huisarts bij een verhoogde waarde.
Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Klimaat

Africa Classic deelnemers mountainbiken door stof

Africa Classic is pittig, vooral vanwege de temperaturen tot boven de 35 graden overdag. We bevinden ons praktisch op de evenaar, waar de zon sterk schijnt. Zonwerende kleding en sportproof zonnebrand zijn dan ook een must. Africa Classic vindt plaats in het droge seizoen, dus de wegen zijn stoffig en het gebruik van een buff is ook zeker geen overbodige luxe. Onderschat de impact van de hitte op je prestatie niet en zorg dat je goed geoefend bent in veel drinken en eten tijdens het fietsen. Wen je lichaam waar mogelijk aan hoge temperaturen en verschijn goed getraind aan de start!

Visum & Vaccinatie

Africa Classic deelnemers luisteren naar Amref Flying Doctors

Je dient voor vertrek zelf een visum aan te vragen bij de betreffende Ambassade in Nederland. Een visum kost rond de € 50,- per stuk en kosten zijn voor eigen rekening. De organisatie licht de deelnemers in over de details van het aanvragen van het visum.

De volgende vaccinaties worden sterk geadviseerd:
- Gele Koorts
- DTP
- Hepatitis A
- Rabies

Informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de kosten. Het innemen van Malaria tabletten en insmeren met DEET wordt ook sterk aangeraden. Lees onze Gezondheidscoach (beschikbaar voor deelnemers) en laat je goed adviseren door een gekwalificeerde arts of instelling, zoals onze partner KLM Health Services met vestigingen op Schiphol, in Amsterdam en in Den Haag of bel 0900 109 1096.

Bijeenkomsten

Afrikaanse sterrenhemel

Informatiebijeenkomsten
In voorbereiding op Africa Classic organiseren wij informatiebijeenkomsten. Twijfel jij over deelname of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Kom dan vooral naar de bijeenkomst die bij jouw bedrijf gepland staat.

Deelnemersbijeenkomsten
In voorbereiding op de week in Afrika organiseren wij 2 deelnemersbijeenkomsten. Het is belangrijk voor deelnemers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Zodra de data bekend zijn, communiceren wij deze per e-mail aan de deelnemers.

Wij verstrekken o.a.

Welkomstboek
Routeboek
Materiaalcoach
Trainingscoach
Voedingcoach
Sponsorcoach
Paklijst
Informatiebijeenkomsten
MTB clinics
Materiaal workshops
Deelnemersbijeenkomsten
Facebook Community
Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Marion Janssen

“Na mijn inschrijving voor de Afrika Classic heb ik mijn oude mountainbike uit het stof gehaald. Met tips van de organisatie en het Rijwielpaleis, heeft mijn fiets me geen enkele keer in de steek gelaten!”

Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Peter Neijts

“Om optimaal te kunnen genieten van de "magic moments" tijdens de Africa Classic heb ik met mijn team de tijd genomen om onze MTB vaardigheden te trainen. Het maakte de tocht zo veel makkelijker"

Deelnemer Vreni Herkert vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Vreni Herkert

“Doen! Niet twijfelen over de afstand of het sponsorwerven. Het is echt de mooiste ervaring van je leven!”

Het verhaal van Liesbeth

Marieke Sassen

“Als niet-fietser heb ik mij vooraf wel even zorgen gemaakt. Gelukkig bleek dat voor niets; het was een onvergetelijke ervaring! Het landschap, de kinderen, de groep, de campsites; het heeft een onuitwisbare indruk gemaakt.”

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen