Amref in het kort

Amref Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede. Als Afrikaanse organisatie gaat Amref Flying Doctors daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking.

Deze geefladder laat zien wat Amref Flying Doctors met jouw sponsorgeld kan doenVoor 60 euro...
...kunnen we een fiets kopen voor een gezondheids-medewerker zodat hij/zij van dorp naar dorp kan fietsen om patiënten medische zorg te verlenen.


Voor 1.500 euro...
...kunnen we een motor kopen voor een lokale zorgverlener die in een uitgestrekt gebied werkt. Dat betekent dat hij/zij minder tijd kwijt is om de afgelegen huizen te bereiken.


Voor 122 euro...
...kunnen we een opleiding in basisgezondheidszorg bekostigen voor een lokale zorgverlener. Hij of zij geeft gezondsheidsvoorlichting en medische zorg.


Voor 2.000 euro...
...kunnen we een verloskundige opleiden. Professioneel opgeleide verloskundigen zijn namelijk essentieel voor het terugdringen van moedersterfte in Afrika.


Voor 300 euro...
...kunnen we een kind opereren aan een hazenlip. Niets is zo hartverwarmend als de lach van een baby. Bovendien verkleint het risico op vroeg overlijden.


Voor 5.600 euro...
...kunnen we 800 kinderen beschermen tegen malaria. Malaria is een van de belangrijkste doodsoorzaken in Afrika. Malaria kan voorkomen worden door een muskietennet.


Voor 1.150 euro...
...kunnen we een vlucht naar een afgelegen gebied sturen. Dit betekent: 150 consulten, 40 patiënten behandelen, 10 operaties en 48 opleidingen verzorgen.


Voor 10.000 euro...
...kunnen we 1.500 personen toegang geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen, inclusief toilet en wasgelegenheid. Dit is van grote invloed op de gezondheid.
Amref Flying Doctors weet de weg
Ruim 60 jaar geleden begon Amref in Kenia als ‘Flying Doctors’. Inmiddels is Amref Flying Doctors uitgegroeid tot een organisatie die internationaal voorop loopt als het gaat om behoud van gezondheid en voorkomen van ziekte in Afrika. Amref Flying Doctors is van oorsprong een Afrikaanse organisatie en vrijwel alle medewerkers zijn Afrikaans. Zij kennen de culturen en tradities, en kunnen daarom op een efficiënte manier samenwerken met de bevolking. Amref Flying Doctors gaat uit van de behoeften, maar vooral van de eigen kracht van de Afrikanen zelf. Een aanpak die zorgt voor blijvende verbetering. Deze ervaring deelt Amref Flying Doctors wereldwijd met beleidsmakers, zorgverleners en andere ontwikkelingsorganisaties.
Wat doet Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dat betekent dat Amref Flying Doctors zich in de programma’s richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel en bestrijding van ziektes als malaria en aids. Maar ook op goede communicatiemiddelen, transport en voorlichting. En op vergroting van zelfbewustzijn en participatie van kwetsbare groepen, wetgeving en onderwijs. En hoewel het niet meer het speerpunt van hun werk is, voert Amref Flying Doctors ook nog steeds medische vluchten uit naar afgelegen gebieden. Tijdens de Africa Classic bezoek je diverse projecten van Amref Flying Doctors én maak je kans op een vlucht met de Flying Doctors.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen